O seriji

Žanr: dramska serija

Broj epizoda:

Trajanje epizoda: 45 min

Godina proizvodnje: 2021.

Kreativni producent: Josip Žuvan

Redatelji: Zoran Margetić, Tomislav Rukavina, Robert Orhel, Darko Drinovac

Pisci: Dea Matas, glavni pisac
Nataša Buljan, Daria Stilin, Vedrana Klepica, Tomislav Hrpka, Milijan Ivezić, Irena Jakelić

Glavni glumci: Milan Štrljić, Radoslava Mrkšić, Vladimir Tintor, Olga Pakalović, Momčilo Otašević, Nika Barišić , Vedran Mlikota, Daria Lorenci, Mirna Mihelčić, Lara Obad, Stojan Matavulj, Barbara Vicković, Ana Uršula Najev

Sadržaj

Zgodni Janko je kum, a lijepa Luce kuma na vjenčanju zajedničkih prijatelja. Nakon strastvene noći u Zagrebu se razilaze misleći da im nije suđeno. Ono što ne znaju je da će ih život vrlo brzo spojiti i to preko zaraćenih obiteljskih veza u malom mjestu iz kojeg ne mogu otići.

Naime, Jankovog oca Aljošu Gotovca nakon financijskog sloma i optužbi iz pritvora neočekivano spašava kum Stipan Macan i vraća ga, zajedno s njegovom suprugom, sinom i kćeri Larom u rodno mjesto Zaglave. Gotovcima se život iz temelja mijenja. Iz Zagreba su došli u malo mjesto u kojem vlada razdor zbog izgradnje ceste koja bi mogla donijeti prosperitet i novac u inače siromašan kraj. Strane u mjestu su podijeljene. Stari Stipan Macan i njegov sin Vinko su na jednoj strani, a ostali predvođeni lukavim Zvonom Akrapom na drugoj. Dolazak kumova Gotovčevih izaziva dodatnu pomutnju. I dok stari Stipan cijeli život čuva tajnu o tome da je Aljoša zapravo njegov nezakoniti sin, istina ipak ispliva na površinu.

Na braći i rivalima Vinku i Aljoši će ostati da se ili udruže i spase mjesto od, kako će se ispostaviti, Akrapove prevare ili da se dodatno zarate u borbi za Stipanovu ostavštinu i u konačnici izgube sve. Hoće li ljubav Janka i Luce biti jača od obiteljskog neprijateljstva i mogu li pomiriti zavađene strane, vidjet ćemo u uzbudljivim nastavcima napete dramske serije.

Udio u gledanosti

Izvor: Nielsen Audience Measurement; TG 18-54; PT:19-23h
Razdoblje: 01.01.2022.-13.02.2022.; nereferencirani kanali isključeni